Министър Милошев се срещна с директора на летищния оператор на морските ни летища

  • 16 май 2024 16:56

  • 406
  • 2
Министър Милошев се срещна с директора на летищния оператор на морските ни летища
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър се срещна с д-р Франк Кванте – глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Фpaпopт Tyин Cтap Eъpпopт Meниджмънт" AД, опepaтop нa Лeтищe „Bapнa“ и Лeтищe „Бypгac“. „Знам и оценявам високо ролята както на „Фрапорт“ АД, така и Вашата лична, в развитието на туризма у нас. Нашият туристически продукт не би постигал желаните резултати, ако нямаме добра въздушна свързаност“, каза министър Милошев по време на срещата.

Д-р Кванте също изрази благодарност към съвместната работа до този момент с Министерството на туризма и представи своите предложения и стратегии за повишаване на туристопотока по българското Черноморие. „Сред възможните решения за преодоляване на спада от 49% на немския пазар в последните години е бъдещото сътрудничество между немската авиокомпания SunExpress и българската – Електра Еъруейс. Ние като летищен оператор ще подкрепим това сътрудничество, защото сме сигурни в неговия успех“, заяви д-р Кванте. 

Министър Милошев подписа 27 удостоверения за настъпили промени в регистрирани туристически обекти

По време на срещата бяха обсъдени и предстоящите пътуващи събития, които представят страната ни пред граждани и бизнеса в различни европейски страни, като Полша и Великобритания. Събитията са организирани от Министерството на туризма и Сдружение „Алианс Българско Черноморие“, като последното събитие се проведе в Полша при засилен интерес от близо 40 представители на различни местни туроператори, агенти и журналисти. Събитието се проведе в рамките на 4 дни – от 22 до 25 април, в градовете Гданск, Познан, Вроцлав и Варшава.

Министър Милошев и д-р Кванте обсъдиха съвместните и действия на министерството и сдружението при подготовката за провеждането на опознавателен тур за възможностите за туризъм в България и в Германия през октомври. „Това е изключително важно, защото подготовката на летния сезон за 2025 г. трябва да започне през есента на настоящата година“, отбеляза министърът на туризма и подчерта необходимостта всички страни, които представят туристическия продукт у нас, да работят заедно, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
406 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:05

2
❤️ Г­о­р­е­щ­­­и­­­ ­­м­­о­­м­­и­ч­­­е­­­т­­а­­ ­в­и­ ­­­о­ч­а­­­к­в­­а­­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­.­­F­­U­N

2024.05.16 | 18:01

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини