Термалните води край видинското село Сланотрън са национално богатство

  • 31 август 2021 15:32

  • 1585
  • 0
 Термалните води край видинското село Сланотрън са национално богатство
© Getty Images (архив)

Минералният извор край видинското село Сланотрън е национално богатство и с най-новите методи на хидрогеологията, находището на термални води може да бъде използвано. Това съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Видин. Около това мнение са се обединили участниците в проведена дискусия за обсъждане възможностите за разработване на минералния извор в село Сланотрън , домакин на която е било Народното събрание. Срещата е била организирана от депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и заместник - председател на НС Росица Кирова, уточняват в съобщението.

В рамките на форума е била представена инвестиционната възможност за превръщане на община Видин в балнеотуристически и лечебен център по поречието на река Дунав, уточняват от ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в -Видин. Очаква се да бъдат инициирани законодателни промени, с които да се улесни използването на този безценен ресурс в различни точки на България и този вид туризъм да бъде изведен като национален приоритет, пише в съобщението.

Първата среща и дискусия, е завършила с конкретни предложения, допълват от пресцентъра на партията. В следваща среща по темата ще участват народни представители от област Видин и експертния екип, който ще помогне с изготвяне на становище за законодателна инициатива.

Минералният извор в с. Сланотрън се води с големи лечебни свойства, които могат да помогнат за лечението на редица болести, както и биха могли да се ползват за добив на химически компоненти, йод и луга за фармацевтичната промишленост, цитират в съобщението зам.-председателят на НС Росица Кирова.

Тя е категорична, че реализиране на идеята за използване на минералните термални води от находището в с.Слантрън е нейна лична кауза и за да стане реалност е нужна държавна политика, която да подпомогне дейностите по проучване, сондиране и рационално използване на тези природни ресурси, допълват от пресцентъра.

Инвестиционната възможност за превръщане на община Видин в балнеотуристически и лечебен център по поречието на река Дунав е дългогодишна нереализирана идея на жителите на дунавския град. Росица Кирова, уточняват от ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в -Видин, очаква да бъдат предложени идеи за законодателни промени, с които да се улесни използването на минералните води като безценен ресурс и този вид туризъм да бъде изведен като национален приоритет.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1585 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини