Стела Балтова участва във форум на Световната организация по туризъм в Атина

  • 03 юни 2021 13:23

  • 235
  • 0
Стела Балтова участва във форум на Световната организация по туризъм в Атина
©

Днес министърът на туризма д-р Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на е в гр. Атина, Гърция, за да вземе участие в 66-та сесия на Регионална комисия „Европа“ на Световната организация по туризъм към ООН (СОТ). Срещата ще предостави възможност на европейските членове на организацията да дискутират актуалната ситуация в туристическия сектор в светлината на пандемията.

Събитието беше открито от г-н Хари Теохарис, министър на туризма на Гърция, г-н Зураб Пололикашвили, генерален секретар на СОТ, г-н Маргаритис Шинас, заместник-председател на ЕК и г-н Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., министър-председател на Гърция.

В своето приветствие г-н Шинас открои България като една от първите страни в ЕС, осигурили техническа възможност за издаване на дигитален европейски сертификат.

Предвидени са срещи с г-н Зураб Пололикашвили, генерален секретар на СОТ, г-н Хари Теохарис, министър на туризма на Гърция, г-жа Марияна Олескив, председател на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна, г-н Пол Ене, държавен секретар с ресор туризъм в Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Румъния, г-жа Рената Пинджо, заместник-министър с ресор туризъм в Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия и г-н Ахмед Ал-Хатийб, министър на туризма на Кралство Саудистка Арабия.

Novini.bg
235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини