Турско списание рекламира зимния туризъм у нас - България: Рай точно до Турция

19 януари 2021 13:19

Турско списание рекламира зимния туризъм у нас - България: Рай точно до Турция
© Pixabay
684 0

"България: раят за ски и зимен туризъм точно до Турция" - така озаглавява турското сп. "Кюресел" своя публикация, посветена на туризма през зимата у нас.

Изданието пише, че през последните години България се е превърнала във фаворит за любителите на зимните спортове, което се потвърждава и от официалната статистика. Според цитираните данни около 50 хиляди турци са почивали в зимните ни курорти в периода декември 2019 г./март 2020 г. В същия период турците са на шесто място сред чужденците, почивали в България.

Като най-предпочитани зимни курорти в материала се упоменават Банско, Пампорово и Боровец. Открояват се възможностите за зимен и еко-туризъм, екстремни спортове, СПА- и уелнес-услугите, които те предлагат. Изреждат се и възможностите за забавление в зимните ни курорти, разнообразната храна, първокласните хотели.

Марияна Николова в Пампорово: Очакваме по-малък спад на туристите за зимния сезон в курорта

Според статистиката България се нарежда на второ място в Европа след Исландия по наличие на термални минерални води, се посочва още в текста.
Същевременно се упоменават и трудностите за сектора, произтичащи от пандемията на Covid-19, като се напомня за неотдавнашното посещение в Истанбул на министъра на туризма Марияна Николова, която разговаря с турския си колега Мехмет Нури Ерсой.

Пред медиите тя изтъкна изключителната важност, която България придава на отношенията с Турция в сектора на туризма и увери, че в курортите на страната се гарантира максимална сигурност за туристите в условията на продължаващата пандемия, посочва още авторът на текста, кореспондентът на БТА Нахиде Дениз.

Novini.bg
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини