Марияна Николова в Сапарева баня: Съчетанието от различни форми на туризъм е предпочитано

10 януари 2021 13:32

Марияна Николова в Сапарева баня: Съчетанието от различни форми на туризъм е предпочитано
© Министерство на туризма
590 3

Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага разнообразни форми на туризъм през цялата година. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си в града. Според нея комбинацията от различни форми на туризъм е предпочитано през този сезон.

Министър Николова посети началната станция на лифт "Рилски езера". По думите й съчетанието между планински и спа туризъм допринася не само за развитието на сектора, но и за здравето на хората, което е на първо място в тези тежки времена.

Николова: Религиозният туризъм е от голямо значение за развитието на България

Кметът на града Калин Гелев благодари на министъра за усърдието, което полага за развитието на сектора у нас и допълни, че всички работещи места за настаняване в общината спазват противоепидемичните мерки, така че да гарантират здравето и сигурността на всички посетители на Сапарева баня.

По време на посещението в общината министър Николова и кметът на града инспектираха на случаен принцип хотел в Сапарева баня, за да видят дали се спазват мерките за безопасност. Според управата на мястото за настаняване в момента 36-40% от капацитета на хотела е запълнен, като се надяват в следващите месеци ситуацията да се подобри и туристите да се увеличат. Почти всички къщи за гости са заети на 100%, казаха от местната управа.

Вицепремиерът подробно провери дали се спазва дистанцията в ресторанта, както и спа центъра към хотела, където дезинфекцията се извърша на всеки 30 минути.

Novini.bg
590 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Бочето

2021.01.10 | 18:30

118051
Я да се махаш .... Герберско изчадие

2021.01.10 | 15:11

117868
Сега е времето за туризъм. Какво си губя времето в тоа форум. Чао
недоразумение, калинка, корупционер

2021.01.10 | 14:06

117783
корупционер, крадец, калинка, тъпанар. Това ни управлява вече 10 години.

Добави коментар

Водещи новини