Държавата потърси мнението на най-успешния ни скиор за проблемите в зимния туризъм

28 декември 2020 13:21

Държавата потърси мнението на най-успешния ни скиор за проблемите в зимния туризъм
© Pixabay
1040 0

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди актуални теми за зимния туризъм с Петър Попангелов, най-успешния български скиор в алпийските дисциплини. Двамата разговаряха по време на инспекцията на министъра в курорта Боровец, където днес започват работа ски съоръженията.

Радвам се, че тук днес виждам много любители на зимните спортове, и се надявам интересът на гостите да се запази и в следващите студени месеци, коментира вицепремиерът. Тя посочи още, че пътуванията и спортът в планината укрепват здравето, което именно в момента е най-важното. И допълни още, че те са безопасни, а на съоръженията и в местата за настаняване се спазват всички противоепидемични мерки.

Вицепремиерът Николова в Боровец: Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран

Г-н Попангелов информира, че ски училищата са запознати с указанията за работа и стриктно се спазват изискванията за ограничаване броя на участниците в групите. Той посочи, че се следва препоръката да няма повече от 10 души в група, и подчерта, че е много важно да се изпълняват както противоепидемичните мерки, така и правилата за безопасен спорт.

Тема на разговора бе и търсенето на услугите на професионалните ски и сноуборд инструктори, като г-н Попангелов подчерта, че интерес има отново дори и в този нетипичен сезон.

СН. Министерство на туризма

Novini.bg
1040 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини