Вицепремиерът Марияна Николова посети Бачковския манастир

17 януари 2021 19:03

Вицепремиерът Марияна Николова посети Бачковския манастир
© Министерство на туризма
493 1

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Бачковския манастир "Успение Богородично", информира Министерството на туризма. Манастирът е сред най-значимите духовни забележителности на Асеновград и Пловдивска област и един от Стоте национални туристически обекта на България.

Николова разговаряла с ръководството на манастира и изтъкнала огромното значение на религиозното средище за привличане на туристи. Тя отбелязала значението на религиозния и поклонническия туризъм за утвърждаване на страната като привлекателна дестинация за четири сезона, което е акцент в рекламната и маркетингова политика на Министерството на туризма. По думите й това е нишов продукт с голям потенциал, който трябва приоритетно да се популяризира.

Вицепремиерът Марияна Николова посети Асеновата крепост

Манастирът е сред най-посещаваните у нас от много поклонници и туристи.

Иконостасът на главната черква "Успение на Пресвета Богородица", строена през 1604 г. по образец на светогорските храмове, е един от най-ранните дърворезбовани по българските земи.

Най-възрастният практикуващ скиор у нас Иван Раев посрещна вицепремиера Марияна Николова на Мечи чал

Novini.bg
493 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2021.01.17 | 20:35

127213
Изглежда ,че мерките в държавата не важат само за управляващите, като тръгнали министри,депутати и какви ли не да си правят предизборен пиар, но те не пътуват с личните си превозни средства, след тях има охрани, сътрудници и т.н.

Добави коментар