Влакче разхожда туристите във Велико Търново

  • 24 април 2012 13:43

  • 1221
  • 0
Влакче разхожда туристите във Велико Търново
©

Влакче за 363 950 лв. ще разхожда туристи във Велико Търново. Нетрадиционното возило вече е изработено от търговишка фирма и до дни ще пристигне в старата столица, съобщава в. "Труд".

Влакчето се състои от локомотив и три вагона. Шареното транспортно средство ще обикаля по историческите атракции в старата столица, включително и по стръмните алеи на хълма Царевец. То е купено с пари от общинския бюджет.

Панорамните обиколки ще са особено удобни за туристите в летните жеги, като с возилото ще се преодоляват по-лесно разстоянията. Влакчето ще побира 20 възрастни или 30 деца. Колелата му са гумени, за да не се повреждат автентичните настилки в крепостта.

Обиколките на Царевец ще започват от площада пред Централната порта. Влакчето ще преминава покрай крепостната стена, Балдуиновата кула и ще се отправя към Двореца и панорамния асансьор на Патриаршеската църква. От там то ще се връща обратно към входа на хълма.

Цялата обиколка ще трае трийсетина минути. Дизеловият локомотив е конструиран така, че да излъчва минимум вредни емисии. Разходките из твърдината ще бъдат съчетани и с беседи на екскурзоводи.

Последвайте канала на

1221 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини