Хотелиери: Туристическият сезон в Созопол започна по-рано от предвиденото

  • 18 юни 2024 14:37

  • 1324
  • 2
Хотелиери: Туристическият сезон в Созопол започна по-рано от предвиденото
© Булфото (архив)

Туристическият сезон тази година в Созопол започна месец по-рано от очакваното. Това казаха пред БТА хотелиери и ресторантьори, които са отворили обектите още в края на месец май. Очакванията им са за постоянна заетост на туристически обекти поне до края на месец септември. Засега не се сбъдват прогнозите за по-малко чуждестранни туристи в крайморския град заради Европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия. 

От поне две седмици в Созопол пристигат групи основно от Полша, Словакия, Германия и Великобритания. Собственици на ресторанти посочиха, че в крайморския град често се чува и френска реч. Дали очакванията за силен сезон ще се оправдаят, ще стане ясно след средата на месец юли, когато градът ще започне да посреща и българските туристи.

Община Созопол откри официално туристическия сезон през изминалия уикенд. Според кмета на общината Тихомир Янакиев ръстът в сектора ще бъде поне 10 на сто през тази година.

Концесионери: Качеството на услугите по родното Черноморие е много високо

И в момента при нас има много чужденци, но ние разчитаме най-вече на българските туристи, които се надяваме да не идват само за уикенда, каза Янакиев.

Той подчерта, че тази година Созопол ще разчита на много богата културна програма, с която да привлече повече летовници. За първи път месец септември ще бъде обявен за месец на културата. Събитията започват още в края на август с традиционните празници на изкуствата "Аполония", които ще се проведат в периода 28 август – 7 септември. 

Цените за настаняване в община Созопол са малко по-високи в сравнение с миналата година. Увеличението е между 10 и 15 на сто. Собственици на хотели разясниха, че това се дължи на повишените разходи за поддържка на обектите и увеличението на заплатите на работниците.  

Последвайте канала на

Владимир Василев
1324 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.18 | 22:20

2
снимката е от бургас

2024.06.18 | 17:30

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини