Европейският потребителски център съветва как да имаме безпроблемна лятна ваканция из Европа

  • 13 юни 2024 12:15

  • 379
  • 1
Европейският потребителски център съветва как да имаме безпроблемна лятна ваканция из Европа
© Pixabay

Европейският потребителски център (ЕПЦ) публикува на официалната си страница най-важните съвети за безпроблемна лятна ваканция в Европа.

Експертите съветват хората, когато пазаруват, да разгледат добре сайта на търговеца и да се уверят, че няма нищо съмнително, като например - името му не съответства на предлаганите стоки, уеб адресът изглежда странно, снимките са с лошо качество или връзките в сайта не работят правилно. Дори уеб адресът да завършва на ".bg", не е гарантирано, че търговецът е регистриран в България и съветваме да проверите адреса му с Google maps, посочват в съобщение от ЕПЦ.

От Европейския потребителски център съветват още хората да имат предвид, че платформите, които предлагат резервации в хотели или апартаменти, не поемат отговорност за промени, които правят местата за настаняване.

Важни съвети на ЕПЦ преди голямото пазаруване

Съветите на експертите включват още препоръки за планиране на полети, подготовка на нужните документи за минаване на граници, престой и шофиране.

Последвайте канала на

Десислава Станева
379 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.13 | 13:36

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини