Цвета Караянчева връчи отличието "Изборът на българите" на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма

  • 16 декември 2019 20:58

  • 896
  • 0
Цвета Караянчева връчи отличието "Изборът на българите" на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи отличието „Изборът на българите“ на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма.

Носител на отличието е „Исторически парк“ село Неофит Рилски – парк Ветрино, който е получил повече от 15 хиляди гласа в анкетата на Министерството на туризма. Много се радвам да участвам във връчването на вече традиционните годишни награди на Министерството на туризма, защото те са символ на нашето най-силно място, на нашата красива природа, на богатото ни културно и историческо наследство, отбеляза пред присъстващите на церемонията председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че сред отличените ще бъдат не само тези, които предлагат добър туристически продукт, но и тези, които поддържат природата, опазват природните паркове и всичко, което е само българско, съобщиха от пресцентъра на НС.

През последните години българските туристи се научиха да пътуват в чужбина, те видяха и откриха много интересни места и забележителности, но хубавото е, че те обръщат поглед и към България, опознават я и я преоткриват, подчерта Цвета Караянчева. Разбира се, те стават все по-взискателни, но и все по-информирани, добави тя. Председателят на Народното събрание изрази благодарност към Министерството на туризма за усилията, които то полага България да се превърне в четирисезонна туристическа дестинация.

Цвета Караянчева ще участва в церемонията по връчване на Четвъртите годишни награди в туризма за 2019 г.   

Изпълнителният директор на „Исторически парк“ село Неофит Рилски – парк Ветрино Ивелин Михайлов прие наградата и изрази благодарност към българите, оценили усилията, които се полагат от работещите в парка. Той увери, че през следващата година те ще работят с още повече сили, за да превърнат България отново във водеща културна дестинация на Балканите.

Наградата в категория „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“ връчи председателят на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. Той подчерта, че създаването на Министерството на туризма преди четири години е бил добър опит да се помогне на българския туризъм.

През 2019 г. може да се отчете 34-процентен ръст на чуждестранните туристи и 31 на сто повече приходи от международни туристи, подчерта при откриването на церемонията министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя изрази благодарност за подкрепата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, както и на народните представители от Комисията по икономическа политика и туризъм за надграждане и усъвършенстване на нормативната уредба в този бранш.

Ръст на приходите от нощувки в туризма отчете НСИ

На връчването на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма присъстваха народни представители, министрите на енергетиката Теменужка Петкова и на младежта и спорта Красен Кралев, бившият премиер Симеон Сакскобургготски, дипломати, кметове и общински съветници от различни населени места, представители на държавни институции, на неправителствения сектор, на медиите и др. Сред гостите бяха и българските спортни легенди Йордан Йовчев и Кубрат Пулев, които са сред участниците в клипове, популяризиращи България като туристическа дестинация.

Филип Епитропов
896 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини