Караянчева: Трябва да бъдем непримирими към корупцията

10 декември 2019 12:44

Караянчева: Трябва да бъдем непримирими към корупцията
© Народно събрание
253 1

Председателят на парламента Цвета Караянчева поздрави младежите, които се включиха в инициативата Ден на отворени врати в институцията на омбудсмана по повод Международния ден за правата на човека.

На 10 декември 2019 г. председателят на Народното събрание връчи на Диана Ковачева плакет на Народното събрание по повод получаването от институцията на омбудсмана на най-високия статут – „А“ за правозащитна организация. Този статут е доказателство, че националният омбудсман работи в пълно съответствие с изискванията на Парижките принципи на ООН за правозащитните организации, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Караянчева: Може още преди коледната ваканция да разгледаме закона срещу горенето на отпадъци

Няма по-естествено място от институцията на омбудсмана, където да говорим за правата на човека, отбеляза председателят на Народното събрание. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на благодари за поканата и подчерта пред младежите, че е важно да знаем правата и задълженията си, а при наличие на конкретен проблем трябва да се сезират институциите, които да вземат решение за преодоляването му. Българските институции и политици, както и младите граждани на страната, трябва да бъдем непримирими към корупцията, към неправдите, които се случват, заяви председателят на парламента.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на призова младежите смело да изказват своите мнения, да не се притесняват да казват истината, да бъдат смели, непримирими в отстояването на правата и свободите си. Ако всички институции достатъчно добре издигаме авторитета си и се подкрепяме, аз мисля, че с Ваша помощ, с помощта на обществото и на неправителствените организации, всички заедно ръка за ръка можем да направим България още по-добро място за живеене, добави председателят на Народното събрание.

Омбудсманът Диана Ковачева посочи, че човешките права са важна и неотменима ценност в целия свят. Организирахме Ден на отворени врати по тема, която е в унисон с тази на ООН и цели да се даде път на младите и те да бъдат активни в защитата на основните права, отбеляза тя. Народното събрание е изключително важна институция, в която темата за правата на човека присъства непрекъснато, с всеки закон и всяка разпоредба, които се приемат, допълни омбудсманът.

С видеопослание към присъстващите на откриването на Деня на отворени врати се обърна американският посланик Херо Мустафа.

Датата 10 декември е важна за всеки правозащитник, юрист и човек, защото Декларацията за правата на човека на ООН от 1948 г. е фундаментална за развитието на човешките права и свободи, основа за обявяване през 1950 г. на 10 декември за Световен ден за правата на човека.

Радина Лазарова
253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лили

2019.12.10 | 15:59

1

Цвето премери си температурата,корипцията е под носът ти. Г Е Р Б мили боже тази не е добре

Добави коментар

Водещи новини