Ангелкова: В страната ни има ръст от над 3 644 000 чужди туристи

  • 17 август 2018 14:18

  • 2911
  • 3
Ангелкова: В страната ни има ръст от над 3 644 000 чужди туристи
© Министерство на туризма

В страната ни има ръст от над 3 644 000 чужди туристи, според данните на Българския статистически институт. Това каза днес пред журналисти в Бургас министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. Повод да изнесе данните е изказване на бившия заместник - министър на туризма Бранимир Ботев, че управлението на Ангелкова дава туризма у нас на мутрите. 

Ангелкова каза, че през последните години е направено и е постигнато изключително много в сектора туризъм, а всички тези действия и нападки няма да доведат до нищо положително като имидж на България като туристическа дестинация.
Разбирам, че някои хора търсят медийни изяви, но не смятам, че това е начинът, особено от човек, който е работил за българския туризъм, добави Ангелкова. Първоначално тя сметнала изказването на Бранимир Ботев като шега.

Ако има данни за каквото и да е, следва отговорните институции да бъдат сигнализирани. Оттам нататък всички останало уронва престижа ми и този на институциите и затова завеждам дела, каза Ангелкова.
Относно спора за шума между вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, Ангелкова каза, че всяко едно нещо такова е притеснително.

Аз няма какво да коментирам, това са разговори и твърдения между тях. Но всяка една такава информация, изобщо всичко което се случва в разгара на летния сезон по този повод, малко или много оказва своето влияние, посочи Ангелкова. 
На журналистически въпрос как ще коментира думите на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че заведенията се проверяват избирателно, Ангелкова каза, че ако това е така, е доста притеснително. 

Министърът на туризма информира, че към момента всички плажове на територията на страната ни са проверени. Повечето от тях са проверявани по два или три пъти. Имало е случай на плаж, на който са били извършени 10 проверки за сезон. Проверяваме и по сигнали, добави Ангелкова.

По думите й тези дни се очаквали данните за туристическия поток за месец юли. Очакванията на министерството на туризма е ръстът да се запази като миналата година, което ще покаже, че България е устойчива дестинация на фона на дъждовното време и Световното първенство по футбол, което също е оказало своето влияние по отношение на потенциалните летовници в нашата страна. 

Смятам, че имаме необходимост от положителна реклама за това какво предлагаме като туристически продукт, подчерта Ангелкова. 

Днес тя бе в морския град, където участва в кръгла маса за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации. С представители на местната власт и туристическия и земеделски сектор в региона бяха дискутирани дестинациите "Добруджа и Северно Черноморие" и "Южно Черноморие". Кръглата маса е част от инициативата за създаване и утвърждаване на дестинациите, по която съвместно работят Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите.

В дискусията в Бургас участваха също кметът Димитър Николов и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев. 
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2911 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
hirsh

2018.08.17 | 22:03

3
Според моята "тротоарна" статистика в Бургас. не е имоло толкова слаб сезон последните поне 5 години!
циганче

2018.08.17 | 18:29

2
Тъз леля мяза на коня на тати
Румънски цигани

2018.08.17 | 16:45

1
Госпожо Ангелкова. Защо на курорта Албена гордостта на черноморието няма Българи. Тука е пълно с Румънски цигани и украински олигофрени, който правят мазало. Това ли е мечтата ви за туристи. Тия са по зле и от прасе у кочина

Добави коментар

Водещи новини