Николай Нанков е разпоредил нова проверка на преместваемите обекти в Слънчев бряг

  • 07 юни 2018 21:30

  • 5622
  • 0
Николай Нанков е разпоредил нова проверка на преместваемите обекти в Слънчев бряг
© Булфото (архив)

Вчера разпоредих на Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ да направи нова проверка на над 100 преместваеми обекта на трите плажа в к.к. "Слънчев бряг".

Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, цитиран от пресцентъра на министерството. Той е допълнил, че експертите на дирекцията ще проверяват дали отговарят на изискванията за преместваем обект или са строежи по смисъла на Закона за устройство на територията, както се посочва в подадения на 1 юни сигнал от вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 със списък с обекти. Проверката ще продължи до 15 юни.

Регионалният министър е посочил, че преместваемите обекти са от компетентността на местната власт. Те са поставени по съгласувана от Министерството на туризма схема и според разпоредбите на наредба на Община Несебър. Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е е напомнил, че ДНСК е участвала на добра воля в предишната проверка. Докладът от нея ще бъде допълнен с информация за това кои от преместваемите обекти или части от тях са от по-висока категория, каквито съмнения има. Ако се установи, че има такива, тогава ДНСК ще бъде компетентна да вземе отношение, е заявил министърът.

В момента ДНСК не е компетентна да премахва преместваеми обекти, ако те са поставени в разрез с одобрената схема или с наредбата на Община Несебър, е коментирал още Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. Не излизаме от правомощията си по Закона за устройство на територията и няма ги превишим, категоричен е бил министърът.

Група народни представители внесоха промени в него, които предвиждат на ДНСК да бъдат дадени правомощия да контролира и премахва на незаконно поставени преместваеми обекти, е напомнил Нанков. Даваме становища във връзка с плажовете в националните курорти. Не бягаме от тази отговорност, но към момента нямаме разписана такава, е казал още регионалният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини