-
04 юли 2011 15:12
- 1951
- 0
Подобна цена прави деликатесната риба неосъществим блян за повечето български клиенти, коментират самите туристи.
Все по-рядко пресен калкан може да се намери и на рибните пазари, защото е скъп. По Добруджанското крайбрежие, ако заведението е край морето, където се предлага пържена риба, не е много луксозно, цените варират между 4 лв. за 250 грама хамсия, граца, попчета и 5 лв. за сафрид.
Около 7 лв. струват 350 грама карагьоз или пържен сафрид в по-луксозните капанчета, в ресторантите цените скачат драстично в зависимост от звездите на заведението. Рибената чорба, за която познавачи биха поспорили дали е оригинална по заведенията на нашето Черноморие, е също с цени, които варират и започват от 2,50 лв.
Толкова струва и 100 грама пържена цаца в центъра на Добрич в заведение – тип закусвалня и без примамливата гледка на морето.
Последвайте канала на
Свързани новини
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
"Продължаваме Промяната" иска срещата с ГЕРБ да е пред медиите
23 ноември 202417:52
Асен Василев изброи на ГЕРБ условията, при които могат да започнат каквито и да било разговори
23 ноември 202417:46
Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Засега държим Бойко Борисов да бъде премиер
23 ноември 202418:11
Киселова: Мандат на ГЕРБ с кандидат за премиер г-н Борисов не е приемлив за "БСП-Обединена левица"
23 ноември 202418:46
Павела Митова, ИТН: Не гарантираме, че Силви Кирилов няма да бъде служебен премиер
23 ноември 202418:07
"България може": стратег на Радев основа партия, хвалят президента, привличат "отвратените"
23 ноември 202416:47
България остава без психиатри до 5 години: кой мисли за психичното здраве на българина?
23 ноември 202415:42
Защо американците избраха Доналд Тръмп за президент?
23 ноември 202417:10
Професорът от Станфорд Гари Нолан: Извънземни живеят на Земята от дълго време
23 ноември 202415:00