Google, Amazon, Meta и Apple се събират на среща в София

  • 28 март 2024 10:30

  • 1287
  • 1
Google, Amazon, Meta и Apple се събират на среща в София
© Getty Images (архив)

Институтът INSAIT към Софийския университет „Св. Климент Охридски” спечели домакинството на един от най-престижните форуми в областта на криптографията и киберсигурността – Real World Crypto Symposium (RWC). От 26 до 28 март 2025 г. София ще посрещне световния технологичен елит за обсъждане на някои от най- актуалните теми в сферата на онлайн сигурността.

След Торонто, Токио, Амстердам, Ню Йорк и Пало Алто столицата ни ще бъде домакин на водещите световни технологични компании и изследователски центрове в областта на киберсигурността и криптография, сред които Google, Amazon, Meta, Apple и др. Очаква се в дните на конференцията повече от 1000 представители на бизнеса и науката от целия свят да вземат участие в нея.

Домакинството на INSAIT и София бе официално обявено на RWC’24, което се провежда през тази седмица в Торонто, Канада. Домакинството на световния форум е поредно признание за ролята, която играе институтът INSAIT и стъпка към позиционирането на България като център за развитие на технологии на регионално и световно ниво.

България влезе в европейския топ 10 на най-авторитетния форум за изкуствен интелект в света

По време на конференцията участниците ще представят и обсъдят най-новите проучвания, свързани с криптографията и информационната сигурност като конфиденциалност и кохерентност на данните, аутентификация и др. Ще бъдат представени решения по казуси, които засягат сигурността на милиарди потребители на някои от най-популярните онлайн услуги в света.

Сред спонсорите на събитието са Amazon Web Services, Apple, Google, Casper и др.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1287 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:01

1
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­­­ ­­­м­о­­м­и­­­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­в­­­и­ ­о­­ч­­а­­к­­­в­­­а­т ­­-­­­ X­1­­8­.­­­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини