Meta има сериозни проблеми със задържането и наемането на талантливи специалисти по изкуствен интелект

  • 26 март 2024 19:08

  • 1834
  • 2
Meta има сериозни проблеми със задържането и наемането на талантливи специалисти по изкуствен интелект
© Getty Images, архив

The Information съобщава, че Meta има сериозни проблеми със задържането и наемането на талантливи специалисти по изкуствен интелект.

Компанията на Марк Зукърбърг дори е прибегнала до наемане на изследователи без интервю. Междувременно Meta губи кадри заради DeepMind, OpenAI и Mistral на Google, която е основана от бивши инженери на Meta.

Една от причините са заплатите на изследователите. Съобщава се, че Meta плаща на висшите изследователи на AI до 2 милиона долара заплата. Това е значително по-малко от 5 до 10 милиона долара, плащани от OpenAI. Останалите конкуренти на Meta също са по-щедри към служителите си.

Компютърен учен е ужасен от плана на Зукърбърг: Мисълта за пускането на AGI с отворен код е наистина много страшна

Изпълнителният директор на Meta, Марк Зукърбърг, дори се е свързал с изследователите на Google DeepMind чрез личните им имейли.

Meta планира да има повече от 340 000 графични процесора H100 от Nvidia до края на 2024 г. (H100 чиповете се оценяват на цена от 25 000 до 30 000 долара за брой). Те трябва да се превърнат в хардуерното сърце на бъдещия изкуствен интелект на компанията. Изглежда желанието за спестяване на разходи е причина за по-неатрактивните заплати, които трябва да се компенсират с "агресивен маркетинг" и личната намеса на Зукърбърг.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1834 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:28

2
❤️ Г­­­о­­р­­­е­щ­и­ ­м­­­о­м­­­и­­ч­е­т­а­­ ­в­и­ ­­­о­­­ч­­а­к­в­­а­­т ­­­-­­ X­­­1­­­8­.­­­F­­U­N

2024.03.26 | 22:06

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини