Германската икономика ще се свие с 0,3 на сто през 2024 г.

  • 20 март 2024 14:31

  • 190
  • 2
Германската икономика ще се свие с 0,3 на сто през 2024 г.
© gettyimages

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия ще се свие с 0,3 на сто през 2024 г. Това се предвижда в анализ на германския Институт за изследване на макроикономиката и бизнес циклите (IMK), предаде ДПА.

Институтът е подразделение на фондацията "Ханс Боклер", която е свързана с германските профсъюзи. 

Авторите на проучването прогнозират, че икономическата ситуация във Федералната република ще се подобри леко през 2025 г., когато БВП на страната се очаква да се повиши с 0,8 на сто.

Германия задържа двама ислямисти по подозрение за заговор за нападение срещу шведския парламент

"Германската икономика се възстановява бавно. Очаква се нарастването на частното потребление през 2024 г. и най-вече през 2025 г. да окаже положителен ефект върху икономическия растеж", се посочва в доклада на института.

Рестриктивната фискална политика на германското правителство и все още високите лихвени проценти, които оскъпяват кредитирането, възпират стагниращата икономика на страната да се върне на пътя на растежа, се посочва в анализа. 

Последвайте канала на

Калина Христова
190 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.03.22 | 13:03

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

2024.03.20 | 19:51

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини