Рафинираното злато в Камбоджа достигна 3,5 тона

  • 09 август 2022 13:34

  • 1000
  • 0
Рафинираното злато в Камбоджа достигна 3,5 тона
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

„Ренесанс минералс Камбоджа ънлимитед“, дъщерно дружество на регистрираният холдинг в Австралия „Ренесанс“, е извлякло и рафинирало 3,5 тона златна руда от своята лицензирана търговска златна мина, разположена в окръг Кео Сейма, провинция Мондолкири, предаде АКП за БТА.

Цифрата беше съобщена на пресконференция, организирана в Камбоджа тази сутрин от офиса на говорителя на правителството на кралството.

„Компанията е рафинирала около 3543 кг златна руда“, каза Н. Пр. Унг Дипола, каза генерален директор на мините в Министерството на мините и енергетиката.

Доходът от рентата, генериран от производството на злато, е на стойност 5,1 милиона щатски долара, посочи той. „Ренесанс“ започна търговското си производство през юни месец миналата година, като стана първият производител на злато в кралство Камбоджа.

Плановете на дъщерното дружество включват рафиниране на около 3 тона златна руда всяка година през първите осем години от експлоатацията на мината, което се равнява на около 250 килограма на месец.

Златото затваря най-добрата си седмица от близо 5 месеца

Компанията изнася златната руда за рафиниране в Австралия. „Ренесанс минералс Камбоджа ънлимитед“ наскоро получи нов лиценз за проучване на рудници на 107 хектара земя, разположена в окръг Мемут на провинция Тбонг Кхмум.

Лицензът предоставя на компанията три години за проучване от януари 2021 г. до януари 2024 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
1000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини