Откриха още едно златно находище в Сърбия

  • 24 януари 2023 14:44

  • 893
  • 2
Откриха още едно златно находище в Сърбия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. съобщи снощи, че в страната е намерено още едно златно находище, в което има много повече злато, отколкото в също наскоро откритото находище в Жагубица, и за което по-рано беше обявено, че са открити големи златни резерви, предаде Танюг.

"Това е едно от първите сто най-големи златни находища в целия свят и може би е по-добро от тези в целия свят", каза президентът и добави, че не може да уточни къде е това място, "защото всеки би отишъл там".

Вучич добави, че само той и още един човек знаят точното местоположение.

"Не се опитвайте да разберете, докато не започнем да си вършим работата, защото когато се разбере, цените ще скочат 10 и 50 пъти", каза Вучич и изрази съжаление, че Сърбия е пропуснала възможността да експлоатира литиевите си находища.

Голямо златно находище откриха в Сърбия

Той добави, че всеки ще направи "най-доброто, на което е способен, независимо от трудната година, която имаме". 

"Сърбия е оцелявала и в много по-тежки ситуации, надявам се, че ще победи, ще съумее да запази своя живот и децата си, каза президентът в края на обръщението си към обществеността по повод преговорите за Косово.

Виолета Симеонова
893 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Йорг

2023.01.24 | 16:47

2
Оп Са

2023.01.24 | 15:04

1
дали и те ще си дадат находищата на концесия на чужденци за без пари?

Добави коментар

Водещи новини