Първото грозде тръгна за бъчвите на „Пещерска“

  • 04 септември 2020 08:30

  • 1218
  • 1
Първото грозде тръгна за бъчвите на „Пещерска“
©

„Пещерска“ ракия посреща гроздобера с още 1000 дка българско грозде. Така насажденията, от които се бере роден плод за любимата ракия на милиони българи вече са над 20 000 дка. Това споделиха от „ВП Брандс Интернешънъл“ по повод тазгодишната беритба, като допълниха, че очакват изключително ароматно грозде заради големите амплитуди между дневните и нощните температури.

„Горди сме с това, което постигаме, въпреки предизвикателствата, пред които ни постави 2020 г. Инвестирахме и ще продължаваме да влагаме средства в развитието на лозята ни, в техниката, в хората, които правят нашите прекрасни продукти, защото това е печелившата формула, превърнала марката „Пещерска“ в еталон и барометър за истинска българска ракия“, допълниха от компанията.

Заслугите за отглеждането, обработката и контрола на лозята са на експертен екип от енолози и агрономи, който прилага и развива най-новите световни практики. На всеки сорт се обръща специално внимание, бере се по определено време, обработва се по специфичен начин. А терените, на които са разположени насажденията на компанията са ексклузивно подбрани за създаването на най-качествените и ароматни напитки. Подборът е толкова прецизен, че гарантира добра реколта, независимо от климатичните условия.

„Пещерска ракия“ се произвежда при затворен цикъл, чрез който се дава гаранция за цялостния процес - от отглеждането и беритбата на гроздето, през преработката до бутилирането и разпространениението на крайния продукт в търговската мрежа.

Според експертите на „ВП Брандс Интернешънъл“ важна част в производствения цикъл на една качествена напитка е създаването и отлежаването на гроздовия дестилат. Част от него, отлежава между 3 и 6 месеца в специални дъбови бъчви, като впоследствие се купажира с останалия гроздов дестилат, за да добие напитката още по-плътен вкус и наситен аромат. И така след крайната обработка се получава най-обичаната българска ракия „Пещерска“ гроздова, позната с високото си качество и неподражаем аромат.

Качествата на „Пещерска ракия“ се оценяват не само у нас, а и зад граница, където тя е многократен носител на отличия от световноизвестни дегустационни конкурси.

 

(платено съобщение)

Novini.bg
1218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гошо

2020.09.05 | 10:51

1
Работил съм там и знам много добре че гроздан няма в Пещерска

Добави коментар

Водещи новини