-
04 септември 2020 08:30
- 1251
- 1
„Пещерска“ ракия посреща гроздобера с още 1000 дка българско грозде. Така насажденията, от които се бере роден плод за любимата ракия на милиони българи вече са над 20 000 дка. Това споделиха от „ВП Брандс Интернешънъл“ по повод тазгодишната беритба, като допълниха, че очакват изключително ароматно грозде заради големите амплитуди между дневните и нощните температури.
„Горди сме с това, което постигаме, въпреки предизвикателствата, пред които ни постави 2020 г. Инвестирахме и ще продължаваме да влагаме средства в развитието на лозята ни, в техниката, в хората, които правят нашите прекрасни продукти, защото това е печелившата формула, превърнала марката „Пещерска“ в еталон и барометър за истинска българска ракия“, допълниха от компанията.
Заслугите за отглеждането, обработката и контрола на лозята са на експертен екип от енолози и агрономи, който прилага и развива най-новите световни практики. На всеки сорт се обръща специално внимание, бере се по определено време, обработва се по специфичен начин. А терените, на които са разположени насажденията на компанията са ексклузивно подбрани за създаването на най-качествените и ароматни напитки. Подборът е толкова прецизен, че гарантира добра реколта, независимо от климатичните условия.
„Пещерска ракия“ се произвежда при затворен цикъл, чрез който се дава гаранция за цялостния процес - от отглеждането и беритбата на гроздето, през преработката до бутилирането и разпространениението на крайния продукт в търговската мрежа.
Според експертите на „ВП Брандс Интернешънъл“ важна част в производствения цикъл на една качествена напитка е създаването и отлежаването на гроздовия дестилат. Част от него, отлежава между 3 и 6 месеца в специални дъбови бъчви, като впоследствие се купажира с останалия гроздов дестилат, за да добие напитката още по-плътен вкус и наситен аромат. И така след крайната обработка се получава най-обичаната българска ракия „Пещерска“ гроздова, позната с високото си качество и неподражаем аромат.
Качествата на „Пещерска ракия“ се оценяват не само у нас, а и зад граница, където тя е многократен носител на отличия от световноизвестни дегустационни конкурси.
Последвайте канала на
(платено съобщение)
Свързани новини
Празник на "Ивайло" за стогодишнината на Етър - гледайте на живо!
Гонзо: С Чеферин си казахме доста неща, трябва да решим проблема с хулиганството
Левски публикува финансов отчет за 2023 година
Официално: Чави продължава като треньор на Барселона
Ботев към БФС: Искаме някого от международните съдии на България да ръководи мача с ЦСКА - София
Григор Димитров разказа за марковата си победа над Джокович в Мадрид
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Окончателно: Отложиха с година либерализацията на пазара на ток за бита
25 април 202415:48
Денков: Пеевски може да говори много неща, но той е доказано корумпираният
25 април 202417:50
Проф. Вълчев за отстраняването на Желязков: Показаха на Борисов и Пеевски, че не могат да правят всичко в тази държава
25 април 202417:53
Ледени късове покриха магистрала "Тракия" край Чирпан
25 април 202415:05
Срещу 20 000 лв. - пуснаха двама от престъпната група на Динко от Ямбол
25 април 202416:38
Температурите в страната слабо ще се повишат
25 април 202415:40
Полша предупреди Путин: Война с НАТО ще завърши с неизбежно поражение на Москва
25 април 202415:19
Беларус: Предотвратихме атака с дронове от Литва. Вилнюс: Не сме предприемали враждебни действия
25 април 202416:35
Испанските власти освободиха по погрешка най-издирвания наркобарон в Европа
25 април 202416:32
2020.09.05 | 10:51