190 хил. литра е установеното некачествено гориво по бензиностанциите

  • 04 октомври 2019 20:40

  • 1474
  • 3
190 хил. литра е установеното некачествено гориво по бензиностанциите
© pixabay

Почти 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас са забранени за продажба от началото на годината. Оказва се обаче, че не е ясно какво се случва с тях. Според експерти не е изключено те да отиват в туби и бидони и да се препродават с една трета по-евтино.

Александър Доценко смята, че колата му е повредена заради некачествено гориво. Зарежда от едно и също място.

Според автомонтьори, некачественото гориво често им осигурява клиенти. "Това води до една бавна смърт на двигателите. Стига се до 10 000 лева за ремонт”, категоричен е пред БТВ Емил Германов – председател на Съюза на автосервизите.

От началото на годината Държавната агенция по метрология и технически надзор е взела 1215 проби от бензиностанции. Засечени са 58 нарушения. Изтеглени са 189 хиляди литра горива.

„От собственика на обекта се осигурява място, където това гориво ще бъде изтеглено и след това ни се предава документ къде е предадено”, обяснява Димка Иванова – Контрол на качеството на течните горива.

От агенцията са предлагали със закон хванатото некачествено гориво да се третира като отпадък. Но, неизвестно защо, това не се приело от депутатите.

Александър Доценко изчислява, че ремонтът му струва приблизително около 1200 лева. Това е само за горивната помпа - още колко ще му струва за да върне колата в движение не е ясно.

Novini.bg
1474 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БАЙ ШИЛЕ

2019.10.04 | 22:58

1

Мии този Александър Доценко да почне да се придвижва с кънки !!! От 8 години съм началник на гаража на голяма фармацевтична компания - всички коли, които имаме са само дизели никога по-стари от 4-5 годишни, всички задължително зареждат само обикновен дизел от Лукойл бензиностанции, е как за тези 8 години на един не му замръзна нафтата или да е имал проблем с горивото ???!!! Проблема е в трошките, които карате !!!

БайГан

2019.10.06 | 09:28

3

точно на ЛУКОйЛ нафтата ,,замръзваше,,- става на каша преди години във филтъра на чисто нов РОВЪР от там се зареждаше ама при голям студ май няма змачение от къде ще е ако няма добавка

БАЙ СТАВРИ

2019.10.05 | 10:31

2

Виждал съм замръзнала нафта на колонка, не беше от веригите на Лукойл, но е факт че замръзна! По спомен температурата бе -24 тогава, като цяло у нас добавките в горивото определят качеството ну.

Добави коментар

Водещи новини