Търговци на горива са в готовност за протестни действия

  • 30 януари 2019 07:27

  • 510
  • 1
Търговци на горива са в готовност за протестни действия
©

Контролът на пазара на горивата, за който говори премиера е малко закъснял. Вносителите акцентираха, че Законът за горивата ще бори сивата икономика, но никой не посочи къде се генерира тя. Това заяви Симо Симов от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива (НСТПГ) в ефира на БТВ.

„Сивата икономика не е при нас. Тя не се търси правилно. Ние сме толкова осветени, че няма накъде повече. От самото начало искаме да се срещнем с представители на бранша, но никой не ни е търсил“, това каза Дойчин Иванов, представител на дребните търговци на горива.

„От внасянето на закона г-н Емил Димитров се опитва да манипулира, използвайки нас. Основните проблеми са други , а не изискваните 20 000 лева банкова гаранция. Има силно ограничение как можеш да оперираш със законно закупените горива“, заяви Симов. "Благодарение на министъра на икономиката бяхме чути и ние".

„С този закон убиваш един частен бизнес, за да дадеш шанс на друг частен бизнес. Това е прецедент“, добави той.

„Има неща, които трябва да се преразгледат и да се вземат предвид и нашите искания. Ние сме много по-отдавна на пазара. Поддържаме по-ниски цени на бензиностанциите в селата, защото хората са по-бедни. Явно това пречи“, коментира Иванов.

Той прогнозира, че до една година цените ще нараснат с един лев и предупреди, че монополът ще доведе до това. Освен това смята, че хората ще излязат по улиците. Ние сме в стачна готовност, пък каза Иванов.

„Надяваме се, че ще надделее разумът и законът ще бъде върнат за ремонт“, казаха още представителите на дребните търговци на горива.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Праведен

2019.01.30 | 08:09

1

Интересите им засегнати, не могат да крадат, а че зареждаме боклука, може !

Добави коментар

Водещи новини