Защо биткойнът поевтиня с 30% през уикенда?

  • 13 ноември 2017 13:25

  • 4534
  • 1
Защо биткойнът поевтиня с 30% през уикенда?
© Pixabay

Биткойнът поевтиня драстично през уикенда, след като мащабът на блокчейн технологията, стояща зад него, не бе увеличен, както бе планирано, пише Profit.bg.

Виртуалната валута, която поскъпна с над 800% през тази година - до историческия си максимум от малко над 7 882 долара, загуби близо 30% от цената си през уикенда, по данни на CoinMarketCap.com, цитирани от Bloomberg.

На фона на това, конкуренцията на биткойн - на име Биткойн Кеш, поскъпна с близо 40% през събота и неделя.

Биткойн Кеш набира популярност заради по-големия мащаб на блокчейн технологията зад него, което прави трасакциите по-евтини и бързи от оригинала.

Така, след като в средата на миналата седмица общността около биткойна се отказа от плановете за увеличаване на мащаба на блокчейн технологията, много инвеститори погледнаха към по-големите блокове на Биткойн Кеш.

Волатилността, която се получи след това, е доста екстремна дори за стандартите на биткойн и идва в момент, в който редица институционални инвеститори започнаха да планират навлизане на пазара на виртуални валути.

Въпреки че мнозина финансови експерти наричат криптовалутите балон, биткойнът стана толкова голям, че вече няма как да бъде игнориран от WallStreet.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
4534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Paralax

2017.12.21 | 08:10

1
Заменям само виртуален труд за виртуална валута, без ограничение :)

Добави коментар

Водещи новини