Проверяват трансмазнините и хормоните в пилешкото

  • 04 март 2014 12:37

  • 1467
  • 1
Проверяват трансмазнините и хормоните в пилешкото
© Getty Images/Guliver

Проверка на трансмазнините и хормоните в пилешкото месо ще разпореди министърът на земеделието Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, данните от която ще излязат до края на седмицата.

Проверката ще обхване всички птицеферми на територията на страната и всички звена от производството до търговската мрежа. По думите на проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, досега не е засичана подобна практика на българските фермери у нас. „Важно е да бъде открито откъде е тръгнал проблемът”, каза министърът, цитиран от агенция "Фокус".

„Това вероятно се прави с цел бърз растеж, без да е преценена зависимостта между растежа и вредата, която се нанася”, уточни Греков. „Може да се стигне и до закриване на ферми, ако бъдат установени такива нарушения. Пилетата ще бъдат унищожени, за производителите ще има парични глоби”, каза министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ха-ха

2014.03.24 | 10:06

1
В пилешкото няма транс-мазнини те са в маргарина.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини