Плевнелиев запозна естонския бизнес с условията за инвестиции в България

  • 13 септември 2013 17:58

  • 1380
  • 1
Плевнелиев запозна естонския бизнес с условията за инвестиции в България
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното представи пред естонския бизнес макроикономическите показатели и условията за инвестиции в България. В Талин държавният глава разговаря с председателя на Естонската търговско-промишлена палата Тоомас Луман и с Управителния съвет на палатата.

Селското стопанство, производството на храни и високите технологии бяха посочени от президента като сектори, които могат да представляват интерес за инвестиции от страна на естонските компании. Туризмът и развитието на индустриалните зони също са области, които България развива и в които има възможност за реализацията на бизнес проекти. През последните години страната ни развива целогодишен туризъм - морски и планински, включително ски-туризъм, екологичен, спа и селски туризъм, отбеляза президентът.

В естонската столица президентът посети Демонстрационен център по информационни и комуникационни технологии и Центъра на НАТО за високи постижения в киберсигурността. "В областта на киберсигурността България може много да допринесе за колективната сигурност в рамките на НАТО и се надявам, че страната ни ще намери силна специализация в Алианса", коментира държавният глава след посещението си в Центъра на НАТО по киберсигурност. По думите на президента българският талант в областта на информационните и комуникационните технологии може успешно да бъде използван за реализацията на един много смислен отбранителен приоритет и да добави стойност към колективната система за защита на Алианса.

Президентът изрази надежда България да се присъедини към 11-те страни от НАТО, които работят заедно по стратегически направления за Алианса в Центъра по киберсигурност в Талин. "Длъжни сме да изграждаме способностите си и да работим интегрирано с партньорите си от Алианса", подчерта Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Пред журналисти в Талин президентът отново призова за интегриран подход и политическа воля за ускореното въвеждане на електронното управление в България. Според държавния глава не е нормално в България години наред да се говори за електронно правителство, да има три различни институции, които се занимават с електронните услуги за гражданите и все още да няма интегриран подход, който да води до конкретни резултати.

"Достъпът на гражданите до електронни услуги вече е елементарно човешко право и сме длъжни да им го осигурим", категоричен беше президентът и припомни успешния естонски пример. Според президента по този начин гражданите ще възстановят доверието си в институциите и ще повярват в собствената си държава. „Крайно време е за по-малко приказки и повече работа", категоричен беше още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Константин Тодоров
1380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.26 | 19:36

1
Плевнелиев прилича на гризач , плъх или мишка !Да се маха !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини