Плевнелиев отива в Естония

  • 11 септември 2013 14:38

  • 1379
  • 4
Плевнелиев отива в Естония
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на двудневно официално посещение в Естония по покана на своя колега президента Тоомас Илвес, съобщиха от прессекретариата на президентството. На 12 септември президентите на България и Естония ще проведат среща „на четири очи“, след което ще се проведе съвместно пленарно заседание на официалните делегации.

В Талин държавният глава ще има срещи с председателя на Парламента на Естония Ене Ергма и с министър-председателя Андрус Ансип. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще посети и Академията за електронно управление на Естония. На 13 септември президентът ще се срещне с председателя на Естонската търговско-промишлена палата Тоомас Луман, с членове на ръководството на Управителния съвет на организацията и с представители на бизнеса.

В естонската столица Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще посети Демонстрационен център по информационни и комуникационни технологии, както и Центъра на НАТО за високи постижения в киберсигурността.

Основни акценти в разговорите на българския държавен глава в Естония ще бъдат богатият опит на страната в областта на електронното управление, възможностите за насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество и туризмът. Ще бъдат обсъдени въпроси на регионалното сътрудничество на страните от Балтийския регион и Югоизточна Европа, а също така и подготовката на Естония и на България, които за първи път ще председателстват Европейския съюз през 2018 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1379 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
SOS

2013.09.12 | 08:33

4
ДА ИДЕ В ПУСТИ ГОРИ ТИЛИЛЕЙСКИ ТОВА НЕЩАСТНО ДОБИЧЕ.
гошо

2013.09.12 | 08:33

3
Пастирката хич и да не се връща.
ЪЪЪ

2013.09.12 | 08:33

2
Е ТАМ ДЕ. ДА НЕ БИ ДА РИТАТ ЗА НЕГО ЕВРОСИЛИТЕ. ИЗОБЩО СРАМ ДА ТЕ ХВАНЕ.
АО-28

2013.09.12 | 08:33

1
Ще се връща ли?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини