СЕМ не избра генерален директор на БНТ по време на първото си заседание

  • 29 юни 2022 12:08

  • 1063
  • 2
СЕМ не избра генерален директор на БНТ по време на първото си заседание
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) не успяха да постигнат съгласие в решението за нов генерален директор на БНТ в рамките на първото си заседание. 

Настоящият директор на обществената телевизия Емил Кошлуков получи един глас от регулатора, Венелин Петков и Ирина Величкова също имат по един глас. Сашо Диков, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Красимир Ангелов и Светлана Божилова не получиха подкрепа от нито един от членовете на СЕМ.

Габриела Наплатанова обясни, че според нея най-подходящ за позицията е Венелин Петков. Въпреки това тя гласува „въздържал се“ заради опасения, че познанството й с кандидата може да доведе до съмнения за обективността на избора.

Въпреки че гласува за Ирина Величкова, Симона Велева изрази принципна подкрепа и за Светлана Божилова. Велева каза, че е отворена за диалог.

СЕМ гласува днес избора на генерален директор на БНТ

Тя коментира, че не би подкрепила на този етап кандидатурата на Кошлуков с мотивите, че следващ мандат за него не би довел до промяна в БНТ.

Председателят на СЕМ Соня Момчилова не подкрепи нито един от кандидатите.

По думите й въздържанието понякога е "по-почтения и честен избор".

Според процедурата за избор на генерален директор, ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание.

В случай, че и на него няма решение, един час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.

Виолета Симеонова
1063 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СССР

2022.06.30 | 11:55

2
КОШЛУКОВ Е ВКАРВАЛ КОКАИН ВЪВ БИГ БРАДЪР МАЛЪК ТОШКО ПРИ ТОТО ГЛЕДАЙТЕ
ПростКиро

2022.06.29 | 12:24

1
Е как не можаха нали ги смениха всички с цел да сложат техен доверен човек на ПъПъ.... Егати калпавите хора, за едно нещо са там и това не могат да свършат.

Добави коментар

Водещи новини