Арестуваха журналистка след скандално интервю с депутатка от Румъния

  • 14 декември 2021 19:31

  • 6489
  • 3
Арестуваха журналистка след скандално интервю с депутатка от Румъния
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Италианска журналистика обяви, че е атакувана от румънска депутатка по време на интервю.

Лучиа Горачи е кореспондент на италианската телевизия РАИ. Прави репортаж за COVID ситуацията в Румъния. В него разказва, че едва 1/3 от населението на страната е ваксинирано и настроенията срещу имунизацията са крайно негативни. Говори с медицински лица, които канят онези, които вярват в конспиративни теории и се съмняват в съществуването на COVID-19 да посетят интензивно отделение в болница. Търси мнението и на властта - в лицето на депутата от Сената - горната камара на румънския парламент, Диана Шошоака, която е отявлен противник на ваксинирането и на COVID мерките като цяло.

Румъния регистрира най-ниското ниво на заразени с COVID от август насам

Кадри са запечатали част от неформалния разговор със сенатора:

"Каква пандемия!? Нищо подобно!", казва Шошоака.

Журналистката изтъква факти в подкрепа на имунизацията и се подготвя да напусне офиса на Шошоака. Тя обаче звъни на полицията.

"Аз съм сенатор Шошоака и се обаждам за помощ. В офиса ми нахлуха някакви хора и ме заплашват!", се чува на записа. 

Лучиа Горачи успява да напусне стаята, но екипът ѝ остава вътре. Журналистиката се връща с пристигналите полицаи и се опитва да обясни ситуацията.

След известно време екипът все пак успява да напусне офиса на сенатора. Преди това обаче Шошоака моли полицаите да претърсят снимачния екип с мотива, че са откраднали нещо, настоява и да им бъде иззет заснетия материал. Екипът е заведен в полицейски участък в Букурещ. Пуснат е 8 часа по-късно, след намесата на италианското посолство в Румъния, съобщава БНТ.

Това не е първата провокативна проява на Диана Шошоака - преди около месец тя отказа да сложи маска в парламента. Нейна колежка повика полиция и едва след намесата им, сенаторът сложи предпазното средство - така както изискват противоепидемичните мерки в Румъния.

Мая Йорданова
6489 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
cov_ID

2021.12.14 | 20:11

3
Туй е то глобална пандемия. Тук няма нищо, но в Италия страшна работа. Дано се ваксинират негрите в Африка, та да стане легитимен президента на ЩАС.

2021.12.14 | 20:01

2
Браво на депутатката !
трета доза

2021.12.14 | 20:01

1
антиваксърите обичат да лъжат анонимно.

Добави коментар

Водещи новини