Ето кой поема оперативното управлението на „Вестник Телеграф“ ЕООД

  • 13 октомври 2021 13:57

  • 486
  • 0
Ето кой поема оперативното управлението на „Вестник Телеграф“ ЕООД
© Pixabay

Емил Спахийски поема оперативното управление на „Вестник Телеграф“ ЕООД като директор „Съдържание и бизнес развитие“. Той ще отговаря за разработването и изпълнението на редакционната стратегия на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“ и информационна агенция „Монитор“. 

Емил Спахийски е известен български журналист със забележителна почти 30-годишна биография в печатните медии. Кариерата му започва като репортер във вестниците „Труд“ и „24 часа“. След това е редактор „Новини“ в Sofia Independent.

Лора Крумова се завръща в NOVA

През 2001 година основава сп. „За мен“, а три години по-късно оглавява като главен редактор култовото списание „Егоист“. Бил е главен редактор и на сп. FHM.

В продължение на 15 години е един от водещите журналисти и коментатори на в. „Сега“, а след това става негов изпълнителен директор от 2008 до 2012 година. От тогава до 2021 година е политически наблюдател на в. „Труд“.

Емил Спахийски

Спахийски има опит като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор. Сред филмовите заглавия, с които се свързва неговото име, са: „Съдилището“, „Клуб млади приятели на Съветския съюз“, „Часовникът на Брежнев“, „Тъгувай само в краен случай“, „На крачка от върха“, „Икар от Кочериново“. Като редактор и сценарист е работил по телевизионните формати „Един за друг“, „Столичани в повече“, Survivor България и Българската Коледа.

За своята журналистическа дейност е носител на множество отличия, сред които „Черноризец Храбър“ на Съюза на българските издатели, Наградата „Паница“ за отразяване на войната в Косово и Македония и „Валя Крушкина – журналистика за хората“. 

Емил Спахийски е магистър по „Източна филология – турски език“ от Националния военен университет „Васил Левски“, „Журналистика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и „Кино и телевизионна режисура“ от Югозападния университет „Неофит Рилски“. Има специализации в НАТФИЗ, Средиземноморския филмов институт, European University for peace and conflict studies (Австрия) и Московското училище по политически науки. 

За „Вестник Телеграф“ ЕООД

През март 2021 година водеща технологична компания Нет Инфо, част от Нова Броудкастинг Груп, придоби 100% от дяловете на „Вестник Телеграф“ ЕООД. В портфолиото на компанията са едни от най-тиражните и утвърдени печатни издания на българския медиен пазар, сред които националните всекидневници „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“ и  седмичното издание за политика, бизнес и култура - „Политика“. „Вестник Телеграф“ ЕООД притежава и информационна агенция „Монитор“.

Радина Лазарова
486 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини