„Стралджанска“ е любимата марка ракия на българина

  • 25 февруари 2021 12:04

  • 534
  • 3
„Стралджанска“ е любимата марка ракия на българина
©

„Стралджанска“ ракия на „Вила Ямбол“ се нареди сред призьорите в тазгодишното издание на конкурса „Златната изба“. Онлайн гласуване я определи за любимата марка ракия на българина. Конкурсът се организира от сайта exporter.bg под патронажа на Министерство на икономиката. Наградата от името на компанията-производител получи изпълнителният директор Красимир Аврамов. Специалната статуетка му бе връчена от Сергей Цветарски, председател на НСИ.   

„Благодарим на всички, които ни подкрепиха в конкурса и дадоха гласа си за „Стралджанска“. За нас като изба с дългогодишни традиции е чест и признание да получим тази награда. Щастливи сме, че консуматорът припознава „Стралджанска“ като една висококачествена, любима марка ракия.“, сподели шефът на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов след награждаването и посвети наградата на своя екип.  Той разказа още, че консуматорите на „Стралджанска“ ракия  са почти по равно разпределени мъже-жени, живеещи в големите градове, с високи доходи и висше образование. За първи път „Стралджанска“ е бутилирана през 1982 година. Днес консуматорите й се определят като успешни хора, за които ракията е удоволствие, а не рутина. 

Марката „Стралджанска“ е сред лидерите в категорията на премиалните ракии у нас. Рецептата й е семейна и се е предавала от уста на уста в региона на Стралджа. Интересен факт, свързан с нейното производство е, че „Вила Ямбол“ е една от малкото изби със собствено звено за производство на бъчви. За бъчвите за ракия се използва предимно български дъб. Именно качествената дървесина обогатява и формира финалните нюанси в аромата и вкуса на „Стралджанска“, а ракията се прави от изцяло собствени лозови масиви от сортовете Мускат Отонел и Тамянка.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
534 3

Коментари 3

Добави коментар

2021.02.27 | 15:18

3
Да
познавач

2021.02.25 | 12:29

2
От "ВРАЧАНСКА ТЕМЕНУГА" по-убаво нема!!!
ddd

2021.02.25 | 12:14

1
Ай ся. Спирт, глицерин и парфюм. Кеф ти Стралджанска, кеф ти Бургаска барел, кеф ти квото се сетиш. Който плати най-много- грамота и No 1. И фалшиви бандероли милиони. И Пещерската, и Карнобатската-все тая магия. Най-хубавото от цялата работа е че няма отрови в тях. Аче си правели буретата от български дъб в Стралджа- вярвам го, ама в тия бурета лежи друга ракия, а не тая от супермарктите. И бутилката е вероятно от 50 кинта нагоре.

Добави коментар

Водещи новини