Британският медиен регулатор отхвърли жалба на партията на премиера

  • 04 декември 2019 07:33

  • 439
  • 0
Британският медиен регулатор отхвърли жалба на партията на премиера
© Getty (архив)

Британският медиен регулатор "Офком" отхвърли жалба на управляващата Консервативна партия срещу решението на "Канал 4" да замести консервативния премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е с блок топящ се лед по време на предизборен дебат по околната среда, предаде Ройтерс.

Миналия месец "Канал 4" покани лидери на всички водещи британски партии да участват в дебата преди изборите на 12 декември. Джонсън обаче отказа да участва.

Ледени фигури замениха отсъстващите Джонсън и Фараж в тв дебат за климата

Консервативната партия предложи като негов заместник бившия министър на околната среда Майкъл Гоув, но телевизията заяви, че дебатът е предназначен само за партийни лидери и другите политически партии няма да приемат промяна на условията.

От британските телевизии се изисква политическа безпристрастност. В предизборен период изискванията към тях се увеличават, припомня Ройтерс.

Според жалбата на Консервативната партия действията на "Канал 4" се равняват на отказ да допуснат партията до участие. Офком я отхвърли с аргумента, че гледната точка на консерваторите по отношение на климата и проблемите на околната среда беше отразена адекватно и ѝ беше придадена необходимата тежест". Освен това ледената скулптура на земното кълбо, с логото на Консервативната партия, не представляваше лично премиера и редакционния фокус не беше върху нея".

Телевизиите имат правото да определят самостоятелно формата на предизборните дебати, включително да ги ограничат до лидерите на партиите, добавя Офком.

БТА
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини