Росен Желязков с коментар за разпространението на вестници и списания от "Български пощи"

Министърът на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети не изключи възможността цените на разпространителските услуги на периодичните издания да паднат, след като "Български пощи" се включи в тази дейност.

Той уточни пред журналисти, че все пак това е въпрос на договаряне, но изтъкна, че периодиката може да се разпространява в 3000 пункта на държавните пощи. "Български пощи" ще се занимава и с доставка на периодиката до бензиностанции, търговски вериги и други точки за продажба на дребно. В отговор на въпрос министър Желязков каза, че разпространението на периодиката чрез държавното дружество може да започне още в началото на следващата година.

Министърът подчерта, че държавата не иска монополно да се намеси на пазара, а да създаде предпоставки за по-добра конкуренция. Това ще допринесе според него за по-доброто разпространение на всички печатни издания, а и на база на свободното договаряне до намаляване на цените, което е въпрос на търговска политика и на търговски практики между издателите и "Български пощи" и ще даде възможност на дружеството да развие своята дейност.

Припомняме, вчера правителството прие решение "Български пощи" ЕАД да извършва дейността по разпространение и продажба на печатни издания на територията на страната.

В отговор на въпрос министърът каза, че страната няма да загуби евросредства по проекта за участъка на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле във връзка с искането на ЕК за уточнение по две директиви, свързани с екологията. Министърът коментира това преди началото на традиционния годишен бал по повод Деня на строителя.

Коментари

  1. 2019.10.25 | 00:05

    Понеже всичко живо се избива за вестници и списания ... 'периодика' ... да де, ма периода беше и отмина, преди много години ... кви глупости на търкалета пак се пробутват ...

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Медия и реклама

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет