Шефката на СЕМ: Прояви като тази на Сидеров в БНТ са недопустими

  • 02 октомври 2019 17:55

  • 886
  • 1
Шефката на СЕМ: Прояви като тази на Сидеров в БНТ са недопустими
© БТВ

Спирането на програма "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември е безпрецедентно. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова.

Очевидно в случая не става дума за техническа профилактика. От прокуратурата и от Комисията за регулиране на съобщенията вече обявиха, че не е имало технически проблем. Срещнахме се с редколегията, изслушахме и генералния директор, но до този момент нямаме информация защо спря програма "Хоризонт" и кой носи отговорността за това. Не знам кой е решил, че може просто така да спре излъчването. Всеки ден те ни изненадват по начин, по който е ясно, че трябва да се вземе някакво решение, заяви Владимирова.

Ако до края на този петък в СЕМ не получим оставката на генералния директор, следващата седмица ще бъде вкарано решение за предсрочното му освобождаване. На заседанието всеки ще може да гласува със "за", "против" или въздържал се. Оставката му беше поискана от четирима членове на СЕМ, а за решение за предсрочното освобождаване са необходими най-малко три гласа "за", обясни шефката на Съвета за електронни медии.

Тя коментира и снощния скандал в предаването "Референдум" по БНТ. Поздравявам генералния директор на БНТ, че излезе и каза, че той носи отговорност за ситуацията със скандала с Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в предаването "Референдум". Такива прояви са недопустими. В крайна сметка те лишават аудиторията от тези факти и аргументи, които ще я мотивират да гласува след няколко седмици, каза още София Владимирова.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
886 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хах

2019.10.02 | 21:40

1

Дуай Пено

Добави коментар

Водещи новини