БНТ очаква 44 млн. лв. дефицит в бюджета си тази година

Дефицитът в бюджета на Българската национална телевизия (БНТ) за тази година се очаква да бъде 44 милиона лева, а през следващата - 30 милиона лева. Това обяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред депутатите от парламентарната комисия по културата и медиите.

Председателят на комисията Вежди Рашидов се ангажира да инициира още идната седмица дискусия за финансирането на обществените медии с участието на председателя на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова.

Вратата е отворена, защото всички ние желаем да имаме спокойни, подредени, свободни обществени медии. Те са толкова нужни на обществото, колкото на всеки един от нас, каза Вежди Рашидов.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков изрази надежда, че решение ще бъде намерено. 

Вярвам, че депутатите ще успеят да убедят другия орган със законодателна инициатива - кабинета, който ще внесе бюджета. Разбирам, че те го правят и в съвместни дискусии с г-жа Менда Стоянова, с г-н Вежди Рашидов, с г-н Владислав Горанов. Ще намерим решение и изход. Знам, че идват избори, знам, че тази тема ще се покрие от политиката, затова бързам да я поставя, каза Кошлуков, цитиран от БНР.

Коментари

 1. 2019.09.12 | 18:40

  Закривай

 2. 2019.09.12 | 19:49

  Обикновено избират директори за да управляват, а не да набутват структурата, но явно случаят не е такъв.

 3. 2019.09.12 | 23:28

  При тия заплати как да стигне бюджета ???

 4. 2019.09.13 | 09:26

  Никакви пари на тия разбойници ,обществените медии вече са частни на ГЕРБ и единствено тяхобслужват и за тях работят Всички свободно професионално и инакомислещи журналисти се уволняват ,рекетират и тероризират от бандитите и разбойниците които са назначени от ГЕРБ

 5. 2019.09.13 | 09:29

  От както кошлуков е назначен от герберската паплач за изпълнител на поръчките и пропагандата не гледам частната телевизия БНТ на ГЕРБ

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Медия и реклама

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет