СЕМ утвърди Христо Томов за член на УС на БНТ

  • 07 август 2019 14:04

  • 312
  • 0
СЕМ утвърди Христо Томов за член на УС на БНТ
©

С четири гласа "за" и един "въздържал се" членовете на Съвета за електронни медии утвърдиха юриста Христо Томов за член на Управителния съвет на Българската национална телевизия. Той влиза в управата на обществената медия на мястото на подалата оставка Зина Трифонова, предаде БНР.

Кандидатурата на Христо Томов е предложение на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Той заяви, че причината за това е състоянието на телевизията, в която е нужна повече правна експертиза. "Имаме необходимост да предоговаряме поредица от договори, вече получаваме покани, нотариални дела са заведени".

Томов подчерта, че от 11 години работи в Министерство на финансите и по стечение на работата, която е заемал там, са обсъждани такива въпроси, които касаят чисто финансови взаимоотношения, бюджета, финансовата дисциплина. "В тази насока също бих могъл да бъда полезен".

Председателят на СЕМ София Владимирова се обърна към Томов: "Да бъдете справедлив коректив на генералния директор, да бъдете в негова помощ и в помощ всъщност на БНТ".

Мая Йорданова
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини