Доброто е добро, когато е от тук. 100% български малц и нова лимитирана серия за Загорка специално

  • 18 декември 2018 10:00

  • 2357
  • 1
Доброто е добро, когато е от тук.  100% български малц  и нова лимитирана серия за Загорка специално
©

За първи път изкуството и бирата се срещат в една хармонична симбиоза. „Доброто тук“ се преражда в нова лимитирана серия на Загорка Специално, създадена за ценителите на натуралните български продукти и на родното изкуство.

Загорка Специално съдържа 100% български ечемичен малц, като избира да представи три региона от полетата до Стара Загора, Чирпан и Севлиево. Трима илюстратори разработват креативните визии на бутилки и кенове бира. Символиката на посланието „Доброто е добро, когато е от тук“ преплита творческата визия на българските артисти и етапите в отглеждането на българския малц, придаващ уникалния вкус на Загорка Специално – сеитба, отглеждане и жътва. В духа на посланието на лимитираната серия, оживява в кен и бутилка, част от специална активация, която стартира в избрани заведения.

Художниците на уникалните опаковки от сдружение Компот – Аспарух Петров, Мила Лозанова и Розалина Буркова – разказват в цветове своя отговор на въпроса какво означава „Доброто тук“ за всеки един от тях. Аспарух свързва посланието с родното и с професионалното си развитие у нас. В своята визия „Посяваме Доброто тук“ той проследява процеса на сеитба. Авторката на илюстрацията „Отглеждаме Доброто тук“, Мила, е възпитаничка на Художествената академия, повлияна от творчеството на Иван Милев, основоположника на българския сецесион. „Доброто тук“ тя открива в скромните и талантливи хора. Розалина се надява да приложи знанията си, натрупани навън, у дома, за да подпомогне обогатяването и модернизирането на илюстраторското и графично изкуство в България.

Повече за свойствата и технологията на ечемичния малц, разказа технологът на „Загорка“ АД, Валентин Кръстев. Според думите на експерта, процесът на малцуване на посочените съставки е изключително важен, защото при него се активират ензимите на ечемика или пшеницата. Малцът, хмелът и бавният процес на ферментация стоят в основата на истински добрата бира.

Доброто тук е да произвеждаме с любов качествена бира за българите“, споделя още Валентин.

Платен материал

Последвайте канала на

Novini.bg
2357 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
xoxoxo

2018.12.18 | 23:39

1

опитай бързо и лесно да спечелиш малко пари,само с писане на 4-цифрени кодове по 0,10 цента на код пробвай без никакви ангажименти,единственната инвестиция е малко време..https://asmoney.pw/5406841749783/

Добави коментар

Водещи новини