Валерия Велева уволнена от Огнян Донев, защото отказала да пише в защита на интересите му

  • 13 януари 2018 18:27

  • 13069
  • 5
Валерия Велева уволнена от Огнян Донев, защото отказала да пише в защита на интересите му
© Канал 3

Терминът "корпоративна журналистика" го научих като бях в "Труд", всъщност това бе поводът да бъда уволнена от "Труд" от Огнян Донев. Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" Валерия Велева, главен редактор на "Епицентър".

"Отказах да пиша в защита на неговите корпоративни интереси. "Не, тук става въпрос за корпоративни интереси и трябва да ги защитаваш", каза господин Огнян Донев и ми размаха една химикалчица в очите. Това бе повод да бъда уволнена след 19 г. работа във в. "Труд"", разказа Валерия Велева.

"Аз пък научих термина "корпоративна журналистика" съвсем отскоро, когато господин Огнян Донев стана и каза на конференцията: "Аз съм забранил в моите издания да се пише срещу моя бизнес", допълни Люба Будакова, гл. редактор на в. "Монитор".

"Някой помни ли, че Иво Прокопиев е единственият издател, заложил редакционната си политика. Има ли такъв прецедент?", запита Люба Будакова.

Според нея Прокопиев използва журналистиката и медиите си "като смокинов лист", с който прикрива проблемите на своя бизнес с Темида.

По темата с т. нар. Бяла книга за свободата на медиите, представена от бизнесмените Донев, Дончев и Прокопиев, Валерия Велева възкликна: "Вижте колко е помпозно това заглавие!. А кои са авторите на тази книга и кои я представиха?

Трима бизнесмени, които имат медии, в чиито медии не може да бъде публикувано нищо срещу техния бизнес, като и тримата са клиенти на Темида. И точно те да говорят за свобода на медиите, за бели отношения, е просто абсурдно", добави Валерия Велева.

Люба Будакова допълни: "Това прилича повече на фейлетон, отколкото на книга. Тази Бяла книга се опита за пореден път да хвърли кал по хората, които разкриват престъпленията им. Кои хора бяха събрани там? Вероятно са били подмамени европейски журналисти и европейски издатели, другите бяха представители на НПО-та, онлайн издания, които са в симбиоза и обслужват корпоративни интереси.

Те казват, че са свободните медии, а после спират хората от другите медии да влязат. Хем задаваш въпросите и си отговаряш на тях, така бе направена и приватизацията - стояха на входа и на изхода. По същия начин се опитват да приватизират и общественото мнение, като застават на входа и на изхода", посочи Люба Будакова.

Последвайте канала на

Novini.bg
13069 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Шопар

2018.01.15 | 14:50

5
Не защитавам Донев, но това ми прилича на мероприятие на шопара. Нали заради него сме на 115-120 място по свобода на печата
Тъпа пача е тази

2018.01.15 | 14:49

4
Тази Велева е много смотана и като журналист и като жена ..Не заслужава да си хвърлиш цифката върху нея !!!

2018.01.15 | 14:49

3
Tе че са грешни са грешни.Ама да го каже мадам В и другата кукумявка.също е грешно.Просто неправилни хора,на неправилно място.
...

2018.01.15 | 11:20

2
Тая ще я Е.Б.А Много яко в Епицентъра!'D

2018.01.15 | 11:20

1
А в Сараите от Доган какво научи ?

Добави коментар

Водещи новини