Над 338 бона липсват от БНТ

  • 10 октомври 2011 18:12

  • 1352
  • 0
Над 338 бона липсват от  БНТ
©

С констатация за вреди в размер на 338 550 лева е завършила ревизията на БНТ.


Проверката е на Агенцията за държавна финансова инспекция. Тя оповести на сайта си резултатите от приключилите финансови инспекции през третото тримесечие на 2011 г. Инспектираните през този период обекти са 87 и БНТ е един от тях.

В БНТ целенасочено са проверявани разходите за определени предавания и продукции: „Голямото четене", „Великите българи" , „Българските събития на 20 век", „Златните песни на „Златния Орфей", „В неделя с...", „Пътеводител БГ". Проверен е и договор на с „Креатив Студио" ЕООД, което спечели конкурса за новата визия на заставките на БНТ.

Сред задачите на Агенцията е била и проверка за законосъобразност на проведена през 2009 г. процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изграждане на Апаратно-студиен комплекс 1 на Българска национална телевизия в националния радио-телевизионен център”, както и изпълнението на сключения договор с избрания изпълнител.

Направена е проверка и на законосъобразност на извършените от БНТ разходи по договор с „Ред Карпет ООД" относно процедурата избор на изпълнението сключените договори.

На ръководството на БНТ са съставени 4 административни акта за нарушения на Закона за обществените поръчки. Има и един акт за начет.

Вреди за 1600 лв. са открили инспекторите при проверка на счетоводните и търговски книги на НДК за периода 2008-2010 година.

88 акта за административни нарушения са връчени на Министерски съвет. Там агенцията е проверила 39 обществени поръчки на обща стойност 25 млн. 610 038 лв., като 4 от тях са неоснователно проведени. Няма установени вреди.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини