Тръгва БНТ 2

  • 07 октомври 2011 16:34

  • 2308
  • 0
Тръгва БНТ 2
©

Нова ефирна програма ще започне през този месец Българската национална телевизия - БНТ 2. Програмата обединява продукциите на четирите регионални телевизионни центъра в единна национална мрежа.

БНТ-Пирин ще отразява събитията в Благоевград и региона, БНТ-Море - във Варна и по Черноморието, БНТ-Север - за Русе и съседните области. Към тях се присъединява и БНТ-Пловдив.

В рамките на БНТ 2 започва и регионалната програма БНТ-София, като в самото начало столичани ще имат свои новини в 19.30 ч., а на следващите етапи и свои документални, дискусионни и публицистични предавания.В часовете за централните новини и за публицистика всеки център ще излъчва собствено регионално ориентирано издание, т.е. националната телевизионна мрежа ще се "разпада" на пет отделни.

В останалото време програмата е единна и се състои от рубрики и предавания, създавани в петте центъра. Мрежовият принцип на разпространение - ефирно и по кабел, ще позволи на зрителите от цяла България да намерят в новата програма предавания, новини, филми, спорт. Първоначално програмата на БНТ 2 ще започва на обяд и ще е 12-часова. Постепенно тя ще премине към 24-часово излъчване, като обогати програмата си с авторски продукции и развлекателни формати.

Последвайте канала на

Novini.bg
2308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини