СЕМ състави 11 акта на телевизия "Алфа"

  • 09 януари 2014 14:15

  • 2011
  • 6
СЕМ състави 11 акта на телевизия "Алфа"
©

11 акта за различни нарушения са били съставени на телевизия „Алфа” в последната половин година, но нито един от тях не е бил връчен на юридическия собственик на медията Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Това съобщи Мария Стоянова, член на Съвета за електронни медии (СЕМ), информира "Фокус".

По думите й, в предишните месеци СЕМ се е самосезирал за казуси, които са били проблемни, и са предизвикали обществена реакция, сред които например този за отношението към бежанците. От юли 2013 г. до днешна дата са съставени 11 акта на телевизия „Алфа”, част от тях свързани с нарушения на чл. 17, ал. 2 - за недопускане на предавания, които противоречат на добрите нрави, както и за дискриминация по различни пунктове. Съставен един акт за предавания, които са неблагоприятни или могат да повлияят върху развитието на деца, пет акта за непредоставяне на информация на СЕМ от страна на телевизия „Алфа” за дейността й, каза Мария Стоянова.

„Проблемът, с който и аз като член на СЕМ се сблъскваме, е в невъзможността нашите експерти да връчат актове на Волен Сидеров, който е лидер на ПП „Атака” и юридическото лице, което стои зад телевизия „Алфа”. Обратните разписки се връщат и на тях пише, че лицето отказва да получи актовете, съставени от СЕМ”, каза Мария Стоянова.

„Просто се крие от нашите експерти. Това мен адски много ме притеснява. Неведнъж съм поставяла въпроса на заседание на съвета за това, че ние, от една страна, губим от това, че не можем ефективно да вършим своята дейност до край, защото не е въпросът само в съставянето на акта е дейност, а и в неговото връчване и довеждане на дейността до край. Губим и събираемост на средства от тези актове. Не на последно място, подобни актове имат в крайна сметка възпитателно значение, тъй като след като е констатирано нарушение, актът указва това, както и как да се коригира то”, обясни Мария Стоянова.

По думите й – в практиката на СЕМ с останалите собственици на телевизии - няма друг подобен случай, чак толкова драстичен, с други медии.

Последвайте канала на

2011 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
до ЛЮБО АНГЕЛОВ

2014.01.22 | 15:57

6
абе ,маймуняк,ти кон с капаци ли си,или обираш трохите от трапезата на волен.какво си се хванал да го защитаваш,неговия 'патриотизам " е само на думи,а на НАС ни трябват дела.запомни едно -ВСИЧКИ СА ГОООООЛЕМИ БОКЛУЦИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ АТАКА

2014.01.22 | 15:57

5
Тези от сем са големи боклуци.Защо не погледнат помии като шоута на слави или биг брадър там има само цинизми и вредни за децата неща.сем явно изпълнява поръчка.
ANI

2014.01.22 | 15:57

4
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ВЗЕМЕ ДА ГО РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ С ТАЗИ ПАРТИЯ И ЛИДЕРА ИМ И ТЕЛЕВИЗИЯТА ИМ?ТОВА ТЯХНОТО ВЕЧЕ МИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ,МНОГО НА СЕРИОЗНО СА СЕ ВЗЕЛИ ТЕЗИ ОТ АТАКА!

2014.01.22 | 15:57

3
ами, отнемане на лицензе е решението.аз тази телевизия не я гледам ,но какъв е проблема.намерили са проблемите съставят актове ,те не реагират,дърпате им шалтера и готово.не се намери някой да му обърше два шамара зад врата,занимава цялата държава с простотиите си.че бил депутат какво от това.

2014.01.21 | 18:10

2
аз немисля, че "...занимава цялата држава с простотиите си..." , а виждам, че казва неща, които другите не казват, траят си... наистина какво са го погнали сидеров, а по другите 1 000 000 важни дела са fuck off (!?) - защо ли е така???
Биби

2014.01.21 | 18:09

1
Другите ТВ правят сеири, а тези се замислили за морал...! На ТВ АЛФА им стига само това, че им дадохте лиценз ,но без реклами !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини