Министър Велкова: Опитът на държавата да поеме още 200 милиона лева заем се провали

  • 25 октомври 2022 15:03

  • 929
  • 1
Министър Велкова: Опитът на държавата да поеме още 200 милиона лева заем се провали
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Вчерашният опит на държавата да поеме още 200 милиона лева заем се е провалил заради неизгодни условия. Държавата пусна ценни книжа за 200 милиона лева, но инвеститорите са поискали много висока доходност. Това обясни в НС министърът на финансите Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси, предаде репортер на Novini.bg.

 "Аукционът, който беше проведен вчера, е с изключително висока доходност, в следствие което към момента канцелирахме тази емисия, защото в крайна сметка ни е необходима ликвидност, но не на вяска цена", уточни служебният финансов министър.

 Финансовият министър обяви възможен ли е ръст на минималната заплата догодина

Ако наистина се стигне до дефицит от 6,6 % догодина, това отдалечава страната ни от приемането в еврозоната, подчерта Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси.

По думите ѝ това усложнява поемането на дълг, следователно - осигуряването на ликвидност в държавата.

"Това категорично отдалечава всякакви перспективи на България за еврозоната. Което беше, малко или много ключово, че все още е налична подобна перспектива. Ключово за доходността, която имахме септември месец на външната емисия. Така че, мисля, че много трудно би се осигурила ликвидност, тъй като в момента пазарите, знаете, са изключително волативни, изключително лоши са перспективите пред пазарите. Дори една Германия трудно набира обем", каза още Велкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
929 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.25 | 23:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини