Асоциацията на индустриалния капитал в България с препоръки за Бюджет 2022

  • 25 октомври 2021 14:06

  • 474
  • 0
Асоциацията на индустриалния капитал в България с препоръки за Бюджет 2022
© Novini.bg

Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява в държавния бюджет за следващата година да се гарантира финансирането на COVID мерките в подкрепа на икономиката, на последствията от енергийната криза и подобряването на бизнес средата.

До момента Министерството на финансите не е представило актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода до 2024 година, което допълнително затруднява планирането в икономиката, се казва в позиция на бизнес организацията.

Васил Велев за скъпия ток: Цената на свободния пазар вече е рекордна - 482 лева за мегават час

Асоциацията на индустриалния капитал излезе с препоръки към Бюджет 2022, за да бъде своевременно осигурено в него финансирането на най-важните политики през следващата година, които според работодателската организация са осигуряването на средства за противодействие на последиците от COVID кризата, за преодоляване на икономическата и енергийната криза, както и подсигуряването на политики за подобряване на бизнес средата и осигуряване на икономически растеж.

Бизнесът обаче е притеснен от факта, че Министерството на финансите все още не е предоставило актуализираната средносрочна прогноза за периода 2021 - 2024 година, което затруднява прогнозирането на макрорамката за развитието на българската икономика през следващата година.

Затова бизнесът прогнозира, че икономиката ни няма да се възстанови бързо, а брутният вътрешен продукт може да достигне или надмине предкризисните нива от 2019 година едва през 2022-ра.

Мая Йорданова
474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини