Поскъпване на биткойн с близо 10%

  • 01 октомври 2021 15:43

  • 1191
  • 1
Поскъпване на биткойн с близо 10%
© pixabay

По време на търговията в петък биткойнът поскъпва с близо 10%, достигайки 12-дневен връх около 47 800 долара. Това може да се окаже най-солидното поскъпване в рамките на ден на водещата криптовалута от средата на юни насам.

Джоузеф Едуардс, шеф анализатори в Enigma Securities в Лондон, посочи нарастващите обеми на търговия на борсите за крипто деривати като възможен двигател за възходящото движение.

Рязък скок на цената на биткойна

Търговията с деривати често оказва влияние върху спот цените на биткойн пазарите. Поскъпването на биткойна започна от вчера, след като шефът на Федералния резерв на САЩ - Джером Пауъл заяви, че американската централна банка не планира да наложи забрана при използването на криптовалутите, предаде БНР.

Освен това Пауъл отбеляза, че цифровата валута на централната банка (CBDC) може да замени някои от употребите na дигиталните валути, но няма да ги замени напълно.

Шефът на Фед обаче отбеляза, че е за регулация на т.нар. "стабилни криптовалути" (stable coins), като каза, че това би било "подходящо", тъй като те вършат същата работа като другите активи, които са регулирани.

Мая Йорданова
1191 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.10.01 | 16:13

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини