Силен натиск върху криптоборсите да продават, биткойнът поевтиня с над 7%

  • 29 декември 2021 12:40

  • 1310
  • 0
Силен натиск върху криптоборсите да продават, биткойнът поевтиня с над 7%
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Криптоборсите се намират под силен натиск от продажби, като биткойн и етериум поевтиняват с близо 7% с оглед на подновени опасения за затягане на регулацията на цифровите валути, съобщи БНР.

Спадът е факт, след като Централната банка на Русия обяви, че ще проверява свързаните с криптовалута транзакции в тази страна. Междувременно Резервната банка на Индия призова парламента да приеме поне първоначална версия на законопроект, който ще регулира използването на криптовалути. 

Биткойнът удари нов рекорд над 67 хиляди долара

Анализаторите от новинарския сайта CoinDesk, специализиран в биткойн и цифрови валути, пък приписват тревогите на криптоборсите на страховете за нови регулаторни решения, които Федералният резерв на САЩ може да предприеме през 2022 г. Биткойнът поевтиня във вторник за кратко с над 7% към 47 330 долара, отстъпвайки с повече от 30% от рекордния ноември пик около 68 990 долара, показват данни на CoinDesk.

В същото време и етериум поевтиня за момент със 7,6% към 3 801 долара и вече е с повече от 20% под историческия ценови връх около 4 866 долара, който също беше достигнат през ноември 2021 г. Вариантът на коронавируса Омикрон доведе до отмяната на хиляди полети по целия свят, което също се отрази на поевтиняването на криптовалутите с оглед на намалените разплащателни трансакции.

Филип Епитропов
1310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини