Владимир Данаилов: Чуждите инвеститори се интересуват от България

  • 18 октомври 2018 15:35

  • 1977
  • 2
Владимир Данаилов: Чуждите инвеститори се интересуват от България
© Pixabay

Чуждите инвеститори се интересуват от България.

Това коменрита за БНР главният изпълнителен директор на Столичната агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов.

„За имиджа на България всеки ден трябва да работим и да го подобряваме“, смята той.

По думите му е важно да се управлява имиджът и в чужбина, и в града, и в страната.

„В България се случват много позитивни неща. Икономиката се развива много добре. Тази есен почти всяка седмица нова компания открива офис в София. Това са позитивни новини и много добър лакмус за добрия бизнес климат, за добрите условия за бизнес. Това са посланията, които ние трябва да имаме и вътре в страната, и навън. Във всяка страна съществуват спорове, гледни точки, въпросът е ние да управляваме нашия имидж и да имаме добри послания и това да ни прави добро място за бизнес, за живот и атрактивна дестинация“, обясни Данаилов.

Според него чуждите инвеститори се интересуват от България, защото тук възвръщаемостта от бизнес имотите е много добра. На този фон следващата седмица предстои подписване на договор между София и Виена на бизнес основа между агенциите за инвестиции от двете страни. Самата Австрия е един от големите инвеститори в България.

„От Виена сега много се интересуват от информационни технологии и биотехнологии. Нашата делегация е съставена от такъв тип компании. Тук говорим предимно за български продуктови компании, вече не говорим само за аутсорсинг“, обясни още той.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1977 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2018.10.18 | 16:07

2
Чуждите инвеститори явно никой не ги е информирал, че в България маймуни с трици вече не се ловят тъй лесно :)

2018.10.18 | 16:04

1
така ли , другарю?!?! те изобщо не са проучили как стоят нещата в комунистичеката ни корумпирана държава....

Добави коментар

Водещи новини