Каролев и Парамов се обявиха твърдо за влизане на България в еврозоната

  • 19 януари 2015 18:54

  • 2274
  • 6
Каролев и Парамов се обявиха твърдо за влизане на България в еврозоната
©

Нямаме друг избор осен да се присъединим към еврозоната и да приемем еврото. Редица европейски държави допускат грешка, като отказват да се присъединят към еврозоната. С въвеждането на еврото във възможно повече страни, има шанс то да стане световна валута.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ икономистът Владимир Каролев, съветник на икономическия министър Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва. Има някакъв риск от увеличаване на цените, когато се приеме еврото, но не мисля, че това ще се случи. При дефлация няма как да се увеличават цените, каза още Каролев. Заедно с него гост беше и финансистът Кольо Парамов. Час по-скоро трябва да подадем молба и да стартираме преговорите за влизането на България в еврозоната. Последните години финансовата и икономическата политика на България бяха сбъркани, допълни Парамов.

Еврото решава въпроса по уеднаквяване на финансовия риск. В момента нямаме пари за коренна промяна в пенсионната система. Трябва да търсим всяка възможност това да се случи. Еврото ще стабилизира финансовите ресурси на държавата, продължи Парамов. Всеки, който твърди, че пенсиите могат да растат с много повече от растежа на БВП не разбира от икономика или лъже. Пенсионната реформа стартира късно и беше сгрешена, допълни Каролев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2274 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.05.13 | 11:13

6
Тоя мазник каролев пак е изпълзял от дупката пфу-уу че гнус

2015.05.13 | 11:12

5
Еврото ще ни удари колкото 10 атомни бомби които паднаха в Хирошима и Нагасаки. Който не вярва да провери как това се случи в Европа. А пък този лисунгер да не се обажда. Такива като него сме на туй ДЕРЕДЖЕ!.........
Екперт

2015.05.13 | 11:12

4
Каролев-тренер по тенис си бил разбрах, едно време в Кипър май беше.Може и да си бил добър, но икономиката остави на по-умните и си дари двата самолета на домовете за сираци, тогава раздавай акъли!
Think

2015.01.22 | 12:31

3
Абе, кретен, англичаните не искат еврото, защото икономиката им е много над средно европейската !!! Нашата икономика е 10 пъти по-зле от средно европейската. Как може да си толкова малоумен, че въобще да не сравняваш с англичаните ... Те допреди половин век са владеели 80% от света !!!

2015.01.20 | 08:08

1
Явно си от онези дрогирани олигофренчета,които обиждат и се правят на всезнаещи,може би защото се чувстваш недосегаем ,защото си анонимен. Нямам намерение да влизам,в словесен спор с комплексарчета като теб. Така че малоумник и кретен си ТИ ,и си пий лекарствата-виж какво става като не го правиш.

2015.01.22 | 11:35

2
" Редица европейски държави допускат грешка, като отказват да се присъединят към еврозоната." Тоя тъпанар ( каролев ),на всяка манджа - меродия. Кой го титулова за експерт,незнам. Изглежда се има за много по-умен от англичаните които не искат еврото. Накрая ще излезе че реве ,за нечия и собствена изгода.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини