Дянков праща ревизори в Перник

  • 01 септември 2011 19:21

  • 861
  • 0
Дянков праща ревизори в Перник
© Булфото

Държавната финансова инспекция влиза утре в община Перник, съобщи министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Целта на ревизията е да провери защо при просрочия от 11 млн. лв., общината има на сметките си за местни дейности 1 млн. лева.

При толкова много задължения, би трябвало тези пари вместо да се държат на сметка да се използват за разплащания, каза министърът.

Дянков постави община Перник на второ място в класацията за най-безотговорни финансово общини в страната, като посочи, че най-рязко просрочванията са се повишили през последните два месеца.

Министърът дойде в Перник, за да провери докъде се е стигнало с ремонта на театъра. От обещаните от правителство 3,5 млн. лева за реконструкция на сцената и салона, 2 млн. вече са разплатени, уточни Дянков.

Той изрази надежда, че през следващата седмица сделката за "Булгартабак" ще бъде завършена. Това, което предстои, е
продажба на АДИС, а после искам да продадем чрез борсата миноритарни пакети от 15-20 процента от големите предприятия в енергетиката, каза още Дянков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини