Над 60% спад на приходите от ДДС от "Лукойл"

  • 24 юли 2011 08:39

  • 1933
  • 2
Над 60% спад на приходите от ДДС от "Лукойл"
© Булфото

Спадът е с 60,3%, показва справка на данъчните, пише в. “Труд”.

Според данъчни служители причината била сериозен ръст на износа - 50% от началото на годината. При него се възстановява ДДС, вместо да се внася.

Преди десетина дни митниците започнаха проверка в рафинерията има ли нередности при експорта на горива и дали част от тях не се връщат обратно в страната.

В началото стана ясно, че компанията не е монтирала измервателни уреди за отчитане на горивото. Шефът на митниците Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната и финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи заплашиха, че “Лукойл” ще остане без лиценз.

В петък “Лукойл Нефтохим” поиска от митниците отсрочка до края на годината, за да монтира уредите. Ръководството на рафинерията се е срещнало с представители на агенцията. Компанията е докладвала графика си за изпълнение на изискванията, но не го представи писмено, уточниха от ведомството на Танов. “Лукойл” предлага до 15 септември да приключи половината работа, а до края на годината - цялата. Митниците очакват официално графика, за да вземат решение. От “Лукойл” повториха, че отсрочката се налага заради мащабите на рафинерията. Компанията е изтеглила 11,5 млн. долара кредит за уредите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1933 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
iron

2015.07.13 | 12:24

2
Закривайте ги!
ivan

2011.07.25 | 15:48

1
zimaite im licenza da mu litne kofata na toq zlatev

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини